Sunday, January 22, 2012

just one word on my mind

AKU TAK NAK COUPLE LAHH !
tolong lahh. aku memang ta sesuai untuk dijadikan couple korang oke. ganas ! ta lembut macam perempuan lain.yang aku ta puas hati kenapa ramai ta suka aku bahagia ? yee ! apa yang aku post dkt fb mcm aku dahh teramat fall in love bukan ? oke. aku just tulis benda yang macam hati aku tengah sangat lah hangat in love with someone. but who ?! no one lahh. aku saja tulis. suka sukaa. aku langsung ta ade sesapa melainkan my family, friendss and people around me. ramai yang macam menjauhkan diri lepas aku akan post one by one dekat my status. kenapa ? aku ta layak nak disayangi ke ? aku malas lahh nk pikir pasal benda neyy semua. pusing kepala. its make me hurt.

Saturday, January 22, 2011

omg !!

seyesly....
nk tgk mke kau jee ari ari..
bile kau senyum dup DAP dup DAP my heart you know !
heeeeee***

 hahahh. cam nih kott feeling akuh tyme tuhh;p


ya !
budak sombong.
best tak gelaran baru tuk kau ?
gelaran yang speCIAL ! khas tok kau yang sombong.
tapi tuh dulu..

one day,
si sombong yang aku gelarkan padanya tersenyum pada ku.
bercakap dengan ku.

wow !!
time tuh.. aku hanya mampu menjerit
' OH DUNIA '
kuatt gilee. tapi dlm hati laa !
muahaha=DD

heheheh... kesian kau. tak pasal pasal kena gelaran si budak sombong yang cumell !
so sweet dude !

tapi sekarang ?
heheheh macam ni kutt

uiitt you !((;


p/s; hahha dun misunderstanding lak. nih cumaa suka suka cerita. bukan cerita cinta. bukan cerita jenaka. cuma ingin meluahkan kata kata 
kepada si dia yang sudi mencuci mata
si dara. cehhhhhh !! HAHAHAH^__^





Saturday, January 15, 2011

ragam si pelanggan(;

seperti yang korang tau yang
aku daa dapat kerja and da mulee da pun(=
reli reli reli takutt plus mahu terkentut tyme aku and my kazen fatien kenaa start kejee dulu. 
as a traineer aku di'lewat'kan
untuk memulaa kan kerja.
aku disuruh datang terpacak di depan bangunan kfc tepat padaa pukul 12p.m.
Tapi atas dasar nak bajett tunjuk yang aku nih pekerja contoh laaa kunun,
aku datang pukul 1158a.m. muahaha. awal gak laa. dua minit tuhh ^,^

sebelum nak pegii memulakan kerja,
pagi pagi lagi aku da bangun.
aku persiapkan diri dengan mengenakan pakaian seragam alaa alaa tenteraa yang mahu mempertahankan negara.. hahha
first pakai baju ke badan, waaaah!
dengan memandang ke cermin dengan amat perlahan...
huuuu! lawak'ssss.
selengee. nerd. sumee ade! tudung masuk dalam baju. baju tain. ber'belt' bagai..
wakakak=DD

hanya mampu tersenyum. lawa !
( untuk menyedapkan hati )

sampai jee dkt kfc aku terus tanye manager manee. 
derr, ta sanggup aku nak tunggu lame lamee dekat luaa nih. maluu.
hahah. da laaa new staft. kena buli ke ?

manager pun panggil aku dgn fatien.
nak sign pee ntah.
alaa alaa superstar gituu.. manager minta autograf akuh.
wakakak.

habis jee sign satu borang yang menunjukkan kami layak menjadi pekerja kfc dan dengan rasa hormatnya aku diiktiraf jadi
salah satu ahli keluarga kfc  petaling utama(;
yay2!

sir syafie. miss syikin. miss yati(;
yups.
the best manager in MALAYSIA^,^
best kejee dengan dorang nih. frenly.
tapi lau mara mara tuh besa ar. kang tak maraa kena pijak palee pulak an ?

after da lebih sepuluh minit kami dibawa manager ke seluruh pelusuk 
kfc. kami memulakan kerja.
hmm. aku and fatien ditempatkan as cashier.
huyyoo !
bolee kee aku jadi cashier. hmm maluu loo!
malu nak melayan orang. 

fact; sayaa seorang yang pemalu=,=

and mamat yang nak cube cube nak keje dekat kfc petaling utama nih kena banyak kan berhati-hati.
dekat cawangan kteorg nih ramai gilee pompuan.
and korang akan diBULI. muahha!

back to the topic.
sir syafie letak aku dibawah naungan si ika. ika nih lamee da keje dkt sini. so dia kena train aku sampai aku jdi pandai.
fatien pulak bawak si dayah.
seyeslyy bila dorg suruh aku ambek customer, aku dengan fatien men tolak tolak.
alaa..... macam cite hindustan tuhh. tapi yang beza nyee,
hindustan rebutkan perempuan. yang kteorang pulak bera'lah' sesama sendiri.

aku; ko chantekkan. gi laa amek customer dulu.

fatien; laa. aku malu !

sumpa aku bole tgk muke si ika dgn dayah bengang. hahah
sorii weyy !

hmm. lebih kurang tiga hari jugak laa aku ta berani amek customer.
tapi hari ketiga manager aku miss syikin suruh aku bukak counter. amek customer.
mmg macam taikk doh. kesian aku tgk customer yang aku layan.
dia sendiri cakap dia sendiri pening. mana tak nyee.
yang aku pulak pegi pusing pusing order dia.
hhaha.
memang nangeh arr.

tiba hari keempat aku mulee gian nak bukak counter.
sudaa HEROO !
best doo layan customer nih.
memang pelbagai ragam. pelbagai cara.
ade yang baikk sangat. ade yang garang sangat. ade yang cakap macam dj radio. lajuu dooh (alaa bunkface iklan unifi)

*********************************************************************************

first situation

aku; hye miss. how are u. can i help u. eat in or take away ?

customer 1; hye. eat in yaa. i want snack plate ya.

aku; spicy or original ?

customer 1; spicy. i want one drumstick and another one urmmm.what yaa ?

aku; urmmm (sabar menunggu)

customer 1; urmm under stomach what ya ? urmm

aku; (suda. bab ayam memang aku failed bhaii!) ckp aku dlm ati. tersenyum dan hanya mampu diam. tight miss ?

customer 1; no no! what ya...

aku; bawah stomach buntut miss. (dgn slamber nyee aku menjawab)

customer 1; (tersenyum kelat) give me rip ya.

ngok! amek jee la pape ayam yang aku nak bagi. nih maen minta mintak pulak. ingat aku nih tokee ayam kee nak kena tahu semua anggota badan ayam.
nak jee aku suruh budak cook masak buntut ayam. taikk!


*********************************************************************************

second situation


aku; hye sir. how are u? can i help u. eat in or take away ? (agak berbuih gak laa ulang ayat yang sama)

customer 2; hyep. hehhe.hmm. makan sini yeahh.

aku; oh ! yee nak order ape bang ?

customer 2; haaa. saya nak nasi goreng ade. hahah

aku; hehhe (senyum menahan gelak. budak counter yang lain hanya mampu ketawa melihat kelatah abg sorg nih)

customer 2; hehhe

aku; (sukee pulakk kau) bang bang sini.

customer 2; (mendekatkan kepalanyee)

aku; abang terus lepas tuh abang belok kiri. ade kedai mamak. situ banyak (buat mukee selengee) =,=

customer 2; (ketawaa mcm kene sawan babi) kalau nasi goreng tadee mee bandung punn tapee laa. muhahah!
aku; huhuhuhuh~ (amek ati gelak cikit)

customer 2; huhu. k laa. bagi sayaa chicken rice satu yee.

akhirnyee beli jugak kau(;

*********************************************************************************
honestly, kitee akan enjoy kejee macam nih. boleh tgk mcm mcm perangai orang.
kawan pun ramai. and the best thing is membe tak kira
laki pompuan
yang paling tua ke yang paling mudaa
yang manager sampailaa ke staft biasaa
semuanyee sporting gilee.
orang gilee pun ta macm dorang. weeee**


keja tetap kerja tapi aku tetap nak sambung study and kejaar my ambition as lecturer maybe ? insyaAllah(;

walllahhhhh!
=DD









Tuesday, December 28, 2010

dapat kerja(=

p/s: yooohhhhoooooo

hahah. beshh gilee.
ta tau nak cakap apee bilee manager 
uh uh ! bakal manager aku cakap yang aku bulee mulee first january
nih=p
macam laenn jee. feel rasa macam daa dewasaa sangat.
lepas nih, senang laa nak keluaa.
ta ada laa istilah "ta ade duit"
muahaha^__^

rasaa mcm flyy jep bilaa tau dpt.
mne tidaknyee
da laa 1st tmpt kejee yang aku minta.
syukur gilee
ALHAMDULILLAH(;

macam tak percayaa pulak.
orang lain 2 3 tempat baru dapat. yang aku just pergi satu tempat jee.

masa aku hantar borang kerja kfc dekat kaunter,
jmpee pulak dgn dua orang mamat nih.
nak minta kejee jugaa.
hhahah. aku pun macam bajet ar sikit.
dorang baru nak tnyee. aku daa isi borang.
muaahahah ! rasa nak gelak mcm nih jee=p
pastuh manager aku pun soh dtg interview esok.
huhu. mmg takutt !

esoknyee akuh pun pergi interview. adeyh~
da laa dtg sorg-sorg. nmpak pulak sape sape entah.
blurr~ tebal doo mke akuh. lau hantuk mukee punn ta terasaa.
(=

sesampai kedai francais tersebut,
aku pun duduk sorg sorg mcm org gilee.
buhsann gak ar. tade tmpt nk berbual. tbe tbe, minah blakang aku tegoo.
'err.. hye' 'hye' akupun berdialog.
'eh eh. nor kan ? hmm. ayuni.. eh raudhah..'
dorang punn snyum. yes ! **nasib betul wakakak~
kteorg pun bersembang dan bertanyaa khabar 
beshh ooo jumpee dorg. 
sembang punyee sembang manager pun datang.
dia nk interview. hehehe. nasib kena interview rmai rmai. klau tak.
sengih jee laa aku !

lepas di'INTERVIEW' manager tuh pun suruh buat blaa blaa blaa...
byk bhaiii.
nk ni laa.... tuh laaa....
adeyhh !! kejee punyee pasal redah jee laa..

huh ! berpeluh jugak laa akuh berkejar kejar nak buat semua bendaa yang manager tuh minta...
yang ta bolee blaa nyee
dia soh pergi wat suntikan kesihatan.
TY2 !!
wakakak=DD
time dekat klinik uh !
mmg nak tekeluaa ar bendaa yang ta patut dalam badan akuh nih.
pucat lesu mukaa aku.
nak nanges pun ade gak.
tapi, demi menjaga maruah wanita. aku senyum jee. HAHAH !
*kena mengenaa ke ?

habis jee akuh disuntik dan sedikit perkenalan aku dengan doctor cina uh.
aku pun berlagak tak takut.
heeee*
tibe tibee aku rasa lengan aku ditusuk satu jarum yang panjanggg...
uittt ~~
ASTAGHFIRULLAH  !
nk jee time tuh aku baca ayat kursi.
seram seram !

aik ?? da ker doctor ? aku pun tertanyee tanyeeh..
'suda suda amoi' doctor menjawab.
huyyoo~ kjap gilee.

lepas aku, kembaa aku pulak yang masuk .
sakit wooo ! **aku pun menipu.
wakakak=DD sumpaa lawak doh mukaa dorg.
pucat !

keluaa jee dari bilik doctor,
kembaa aku gelak gelak.
semua tercengang cengang.
doctor salah bagi ubat ker ? kami yang ade dekat sanee pun agak tertanyee tanyee jugak laa.
hahah !
mcm bodoo jee. semua nurse and pekerjaa yang ade dekat sanee pun tergelak gelak tgk keletah kitaorang.
p/s: kak kitaorang memang gilaa. harap maklum(;

nahh, bukti dia.


lawaa ken sign manager aku(",)




bukti suntikan yang memang tutt**




guitar(=

pelik kan ?
sekarang ramai gilee yang berebut-rebut nak main gitar kan.
kenapa yee ?

suda menjadi trend remaja sekarang nak belajar benda-benda baru.
music ?
so cool ! menyanyi, drum, gitar ?
amazing dude !(=

tak ketinggalan dengan aku.
pernah juga aku belajar main gitar dengan kazen aku
dua tahun lepas.
tanpa apa-apa ilmu yang aku ada,
dia ajar jugak.
baik bukan ?
dia ajar aku main gitar dekat rumah dia.
memang susah gilee wa cakap luu.
rasa nak nanges jgak time tuh.
tapi
dengan badan yang keding ni lah.
aku gagahkan jugak !huhu

first day,
hahah. besh gilee. mcm man kidal pun ade gak.
terasa macam superstar.
main salah pun senyum jeee ***weeee.
 dia maraa ? alaaa~~
mendayu-dayu.
macam menyanyi gitu... muahahha=DD

second day,
dia soh datang pukul 10.
pukul 9 aku daa terpacak depan rumaa dia.
huhu dia juz snyumm.
geli hati kot tgk aku bersungguh-sungguh.
sambung laa maen. yg besh nyee  belajar bendaa yang smalam.
sumpaa susah bhaiii~
lagi lagi aku yang takde pape ilmu pasai gitar nih.

third day,
aku mulee fed up.
aku dtg lmbt oh !
dlm kol dua belas ta silap.
macam taikk jer. ta pandai-pandai pun.
tangan da naik kebass.
tali gitar uhhh. sakit tahap gaban. kenaa tekan kuat kuat.
waduh waduh ! rasee nk maraung jee.
pehal laa susah sangat aku nk pick up bendaa nih.

fourth day,
aku tak datang. panass jee.
3ari aku belajar selama nih macam ta dpt papee.
emy call aku.

emy: jaaa. nape ta dtg lagi ?
aku: NEHI NEHI NEHI. ta mau laa. sudaa fed up meyh !
emy: muahaah ! macam pee jee. lex ar babe. susaa kejap jee.
aku: tapee looo. baik aku bacaa buku. next year nk naik form 4.
emy: huhu. pape laa ko nih. okei.nanti nak belajaa bagi tahu wookeyh !
aku: okei dokie. thnkss brok ! huhu

sampai laa abeh spm nih. tetibaa jee aku nak sambung belajaaa
gitar dengan emy.
maybe tgk cousin yang lain da bukak band kot !
mcm syok jee.

esok nyee aku tanyee emy.
dia nk tak ajar aku balik ?
bukan dia jee yang nak kazen aku yang lain pun berebut-rebut angkat tangan nk ajar aku.
huhu. sempoi laa korg !(;
lap u laa !=p

before aku nyusah en dorang dulu,
aku decide nak belajaa cord dia dulu.
karang tak payah laa dorang garu kepala nak ngajaa aku.

nih aku lampirkan buku buku yang aku pinjam dari si emy.
penat aku study tau !

first sekali tgk kulit buku dia dulu. macam wow !!
betul kee. huhu^,^

selepas itu,
aku pun try laa menghafal cord-cord nih.
mmg nanges waa cakap luu.




da hafal chord-chord tuh,
aku pun cubee pegang-pegang gitar.
mmg menari-nari laa tangan aku.
azab dooo.
















terimaa kasih andaa disana !

Sekalung tahniah sayaa nk ucapkan kepadaa 
si DIA yang begitu pemurah 
memblog my facebook sampai saya tak dapat nk on 
and update my facebook.
**sumpaa akuh berbudi bahasa(;

memang !
memang akuh terhutang budi sangat nih..
eppyy nih. lihat lihat! masih tersenyum bukan ?=,='

akuh ta tau ape motif UTAMA mamat/minah
nih buat macam tuh dekat fb akuh.
besh sgt ker nyusah kan org nih ?
besh sgt ker block-block org nih ?
ta suka kata tak suka. remove terus laa !

aku tak maraa kalau korg remove aku.
tapi, jgn haraplah aku nk confirm ko balik.

pap pap pap pap ! **bunyi tepukan tangan
YES! well done.
ko menang.
gembiraa sekarang ?
jangan nanges nanges lagi tau !

act  aku memang tak tau nak maraa.
aku memang tak pandai nak maki-maki anak orang.
sebab aku da di didik dari kecik kecik ag 
supaya berbudi bahasa.
lagi pun dekat sekolaa aku ade subjek pendidikan SIVIK dan KEWARGANEGARAAN.
tak tahu pulak si DIA !

tapi
sumpaa. aku tengah bengang. frust gilee !
rasaa nak jeritt !
waaaaaaa !!!!!! wwiiiiiii !!!!!! wuuuuuuu !!!!!
*ala2 blaja vokal pulak !

mana tidak nyee.
bila aku on facebook, aku terbayang bayang laa facebook aku
kembali active.
** surpriseee !
but, apa yang aku dapat ?
`

Wednesday, December 22, 2010

my sunshine(=

heee**
meyh meyh aku perkenalkan rakan karib yang sekutu dengan aku nih..
namaa dye nisaa.
ituh yang pendeknyee. yang panjang  ???
hahahh. ta muleyh g taw. jelez akak!!
muahahah=DD
dia nih kiraa baru gak laa at sekolaa aku. ne idaknyee, masuk skolaa
masaa form three. heee. 
budak baru laa kte kan.
aku ingat lagi, tyme dye baru masuk skolaa.
haa. sumpaa aku ta layan dye.
pe brg baik baik dgn budak baru!
kuikuikui~~
nisa nih kecik jep orang nyee.
disebabkan aku nih sombong cikit (dgn bdak baruu jep)
weeee** dye ditempatkan dduk blakang ckali.
hahah~ padan muka kaw!
aku pun ta taw tyme blee aku leyh bebaik dgn bdak seko nih.
pelik uh!

hahah. then rapat pulekkk.
dye nih okei. sekepalaa oh! kteorg nih mnat music yg smee. 
mcm mcm lahh persamaan kteorg.
pernah skali aku ajak dye pegi GIG.
oh! penat tyme tuh. mne tak nyee. aku kenaa pimpin tangan dye tiap mse.
kang ilang pulak anak C ABDUL RAHMAN nih..
mampuih aku nk slow talk en mak dye
yang paling besh nyee, kteorg satu kelas lagii.
**bosan bosan!=p
wakakak~
 sampai laa form five nih.

aku pun ta taw kenapaa dye dpt nme baruu.
nk taw ?
hahha. BEN10 laa..
cweet bukan(;
mmg besh ar kenaa kan dye..
dye diamm jep. disebabkan kteorg terlalu rapat,
mmbe mmbe yg lain pggl pulak gelaran baruu utk kteorg.
aku LUNA MAYA, dye pulaa CUT TARI..
hohoho~
*persoalannye siapa ARIEL kami ?!!
lalalaa~~





next,
meyh aku perkenalkan aney sorang nih.
heee^,^
nme dye ienaa.
org nyee cweet. tinggi sgt(;
aku knai dye darii drjh satuu lagi
*jemu jemu=,='

yang besh nyee psl aney sorang nih,
kteorg sukaa buat dye maluu.
kalau dye maluu, mke dye merahh!
menyalaa gituu.
heee

dye nih kaki lukiss.
law tyme exam lagii besh, klau dye abeh cepat,
pastii paper dye penuh gambaa dress kawen.
huhuhu gatai u!

hah!! lagii satuu. dye nih bdak pndai.
english paling tinggi tuh!
kaw ade ?

aku dgn nisa mstyy berebut kan dye nih.
kalau ade mase lapang,
dye laa jd mngsaa.
biasaa laa. BABY kteorg laa kata kan;p
leyh maen kaple kaple lagii.
hahah.
otak daa sewel **bkn LESB okeh!
skolaa bknnye ade laki pon.



seterusnya,
hmm. nme dye nih sakinah.. pggil jee sakinah.
huhuh~

dye nih aku knl dye tyme form 4. mne tak nyee. form 4 baru sme kelas.,
hahah!
dye nih garang sikit+mnjee
= yg sedang sedang sajaa *ala2 iwan dangdut!
glrupp!=p

dye nih kiraa musuh duluu.
napee ?
skolaa rendah dlu skolaa aku ade dua sesi.
dye ***1
yg aku ***2
(heheh, ta dibenarkan sebut!)
so dye 1 aku 2.
mne ngam oh! law jmpee bdak 1
kenaa r bajett skit.
baru gengster!
muahahah;DD

dye nih kreatif.
rakan baik kepada kak iena kita td.
mne aku pegii, msty dye nk ikut.
**hahha. mak ko cayaa aku siot!(:
bangga~
law dye nk kuaa, seruu jep nme aku.
kompom dpt GREEN LIGHT!
soo, thnkss to mee wokeyh!



hmm. rmai agi act aku nk story morii dkt koang.
huh! pnat pulak.
nnty aku story dkt korg psl amoi amoi shantek dkt kelas akuh keyh!
coming soon babeh!
                                     to be continue.....