Tuesday, December 28, 2010

dapat kerja(=

p/s: yooohhhhoooooo

hahah. beshh gilee.
ta tau nak cakap apee bilee manager 
uh uh ! bakal manager aku cakap yang aku bulee mulee first january
nih=p
macam laenn jee. feel rasa macam daa dewasaa sangat.
lepas nih, senang laa nak keluaa.
ta ada laa istilah "ta ade duit"
muahaha^__^

rasaa mcm flyy jep bilaa tau dpt.
mne tidaknyee
da laa 1st tmpt kejee yang aku minta.
syukur gilee
ALHAMDULILLAH(;

macam tak percayaa pulak.
orang lain 2 3 tempat baru dapat. yang aku just pergi satu tempat jee.

masa aku hantar borang kerja kfc dekat kaunter,
jmpee pulak dgn dua orang mamat nih.
nak minta kejee jugaa.
hhahah. aku pun macam bajet ar sikit.
dorang baru nak tnyee. aku daa isi borang.
muaahahah ! rasa nak gelak mcm nih jee=p
pastuh manager aku pun soh dtg interview esok.
huhu. mmg takutt !

esoknyee akuh pun pergi interview. adeyh~
da laa dtg sorg-sorg. nmpak pulak sape sape entah.
blurr~ tebal doo mke akuh. lau hantuk mukee punn ta terasaa.
(=

sesampai kedai francais tersebut,
aku pun duduk sorg sorg mcm org gilee.
buhsann gak ar. tade tmpt nk berbual. tbe tbe, minah blakang aku tegoo.
'err.. hye' 'hye' akupun berdialog.
'eh eh. nor kan ? hmm. ayuni.. eh raudhah..'
dorang punn snyum. yes ! **nasib betul wakakak~
kteorg pun bersembang dan bertanyaa khabar 
beshh ooo jumpee dorg. 
sembang punyee sembang manager pun datang.
dia nk interview. hehehe. nasib kena interview rmai rmai. klau tak.
sengih jee laa aku !

lepas di'INTERVIEW' manager tuh pun suruh buat blaa blaa blaa...
byk bhaiii.
nk ni laa.... tuh laaa....
adeyhh !! kejee punyee pasal redah jee laa..

huh ! berpeluh jugak laa akuh berkejar kejar nak buat semua bendaa yang manager tuh minta...
yang ta bolee blaa nyee
dia soh pergi wat suntikan kesihatan.
TY2 !!
wakakak=DD
time dekat klinik uh !
mmg nak tekeluaa ar bendaa yang ta patut dalam badan akuh nih.
pucat lesu mukaa aku.
nak nanges pun ade gak.
tapi, demi menjaga maruah wanita. aku senyum jee. HAHAH !
*kena mengenaa ke ?

habis jee akuh disuntik dan sedikit perkenalan aku dengan doctor cina uh.
aku pun berlagak tak takut.
heeee*
tibe tibee aku rasa lengan aku ditusuk satu jarum yang panjanggg...
uittt ~~
ASTAGHFIRULLAH  !
nk jee time tuh aku baca ayat kursi.
seram seram !

aik ?? da ker doctor ? aku pun tertanyee tanyeeh..
'suda suda amoi' doctor menjawab.
huyyoo~ kjap gilee.

lepas aku, kembaa aku pulak yang masuk .
sakit wooo ! **aku pun menipu.
wakakak=DD sumpaa lawak doh mukaa dorg.
pucat !

keluaa jee dari bilik doctor,
kembaa aku gelak gelak.
semua tercengang cengang.
doctor salah bagi ubat ker ? kami yang ade dekat sanee pun agak tertanyee tanyee jugak laa.
hahah !
mcm bodoo jee. semua nurse and pekerjaa yang ade dekat sanee pun tergelak gelak tgk keletah kitaorang.
p/s: kak kitaorang memang gilaa. harap maklum(;

nahh, bukti dia.


lawaa ken sign manager aku(",)




bukti suntikan yang memang tutt**




guitar(=

pelik kan ?
sekarang ramai gilee yang berebut-rebut nak main gitar kan.
kenapa yee ?

suda menjadi trend remaja sekarang nak belajar benda-benda baru.
music ?
so cool ! menyanyi, drum, gitar ?
amazing dude !(=

tak ketinggalan dengan aku.
pernah juga aku belajar main gitar dengan kazen aku
dua tahun lepas.
tanpa apa-apa ilmu yang aku ada,
dia ajar jugak.
baik bukan ?
dia ajar aku main gitar dekat rumah dia.
memang susah gilee wa cakap luu.
rasa nak nanges jgak time tuh.
tapi
dengan badan yang keding ni lah.
aku gagahkan jugak !huhu

first day,
hahah. besh gilee. mcm man kidal pun ade gak.
terasa macam superstar.
main salah pun senyum jeee ***weeee.
 dia maraa ? alaaa~~
mendayu-dayu.
macam menyanyi gitu... muahahha=DD

second day,
dia soh datang pukul 10.
pukul 9 aku daa terpacak depan rumaa dia.
huhu dia juz snyumm.
geli hati kot tgk aku bersungguh-sungguh.
sambung laa maen. yg besh nyee  belajar bendaa yang smalam.
sumpaa susah bhaiii~
lagi lagi aku yang takde pape ilmu pasai gitar nih.

third day,
aku mulee fed up.
aku dtg lmbt oh !
dlm kol dua belas ta silap.
macam taikk jer. ta pandai-pandai pun.
tangan da naik kebass.
tali gitar uhhh. sakit tahap gaban. kenaa tekan kuat kuat.
waduh waduh ! rasee nk maraung jee.
pehal laa susah sangat aku nk pick up bendaa nih.

fourth day,
aku tak datang. panass jee.
3ari aku belajar selama nih macam ta dpt papee.
emy call aku.

emy: jaaa. nape ta dtg lagi ?
aku: NEHI NEHI NEHI. ta mau laa. sudaa fed up meyh !
emy: muahaah ! macam pee jee. lex ar babe. susaa kejap jee.
aku: tapee looo. baik aku bacaa buku. next year nk naik form 4.
emy: huhu. pape laa ko nih. okei.nanti nak belajaa bagi tahu wookeyh !
aku: okei dokie. thnkss brok ! huhu

sampai laa abeh spm nih. tetibaa jee aku nak sambung belajaaa
gitar dengan emy.
maybe tgk cousin yang lain da bukak band kot !
mcm syok jee.

esok nyee aku tanyee emy.
dia nk tak ajar aku balik ?
bukan dia jee yang nak kazen aku yang lain pun berebut-rebut angkat tangan nk ajar aku.
huhu. sempoi laa korg !(;
lap u laa !=p

before aku nyusah en dorang dulu,
aku decide nak belajaa cord dia dulu.
karang tak payah laa dorang garu kepala nak ngajaa aku.

nih aku lampirkan buku buku yang aku pinjam dari si emy.
penat aku study tau !

first sekali tgk kulit buku dia dulu. macam wow !!
betul kee. huhu^,^

selepas itu,
aku pun try laa menghafal cord-cord nih.
mmg nanges waa cakap luu.




da hafal chord-chord tuh,
aku pun cubee pegang-pegang gitar.
mmg menari-nari laa tangan aku.
azab dooo.
















terimaa kasih andaa disana !

Sekalung tahniah sayaa nk ucapkan kepadaa 
si DIA yang begitu pemurah 
memblog my facebook sampai saya tak dapat nk on 
and update my facebook.
**sumpaa akuh berbudi bahasa(;

memang !
memang akuh terhutang budi sangat nih..
eppyy nih. lihat lihat! masih tersenyum bukan ?=,='

akuh ta tau ape motif UTAMA mamat/minah
nih buat macam tuh dekat fb akuh.
besh sgt ker nyusah kan org nih ?
besh sgt ker block-block org nih ?
ta suka kata tak suka. remove terus laa !

aku tak maraa kalau korg remove aku.
tapi, jgn haraplah aku nk confirm ko balik.

pap pap pap pap ! **bunyi tepukan tangan
YES! well done.
ko menang.
gembiraa sekarang ?
jangan nanges nanges lagi tau !

act  aku memang tak tau nak maraa.
aku memang tak pandai nak maki-maki anak orang.
sebab aku da di didik dari kecik kecik ag 
supaya berbudi bahasa.
lagi pun dekat sekolaa aku ade subjek pendidikan SIVIK dan KEWARGANEGARAAN.
tak tahu pulak si DIA !

tapi
sumpaa. aku tengah bengang. frust gilee !
rasaa nak jeritt !
waaaaaaa !!!!!! wwiiiiiii !!!!!! wuuuuuuu !!!!!
*ala2 blaja vokal pulak !

mana tidak nyee.
bila aku on facebook, aku terbayang bayang laa facebook aku
kembali active.
** surpriseee !
but, apa yang aku dapat ?
`

Wednesday, December 22, 2010

my sunshine(=

heee**
meyh meyh aku perkenalkan rakan karib yang sekutu dengan aku nih..
namaa dye nisaa.
ituh yang pendeknyee. yang panjang  ???
hahahh. ta muleyh g taw. jelez akak!!
muahahah=DD
dia nih kiraa baru gak laa at sekolaa aku. ne idaknyee, masuk skolaa
masaa form three. heee. 
budak baru laa kte kan.
aku ingat lagi, tyme dye baru masuk skolaa.
haa. sumpaa aku ta layan dye.
pe brg baik baik dgn budak baru!
kuikuikui~~
nisa nih kecik jep orang nyee.
disebabkan aku nih sombong cikit (dgn bdak baruu jep)
weeee** dye ditempatkan dduk blakang ckali.
hahah~ padan muka kaw!
aku pun ta taw tyme blee aku leyh bebaik dgn bdak seko nih.
pelik uh!

hahah. then rapat pulekkk.
dye nih okei. sekepalaa oh! kteorg nih mnat music yg smee. 
mcm mcm lahh persamaan kteorg.
pernah skali aku ajak dye pegi GIG.
oh! penat tyme tuh. mne tak nyee. aku kenaa pimpin tangan dye tiap mse.
kang ilang pulak anak C ABDUL RAHMAN nih..
mampuih aku nk slow talk en mak dye
yang paling besh nyee, kteorg satu kelas lagii.
**bosan bosan!=p
wakakak~
 sampai laa form five nih.

aku pun ta taw kenapaa dye dpt nme baruu.
nk taw ?
hahha. BEN10 laa..
cweet bukan(;
mmg besh ar kenaa kan dye..
dye diamm jep. disebabkan kteorg terlalu rapat,
mmbe mmbe yg lain pggl pulak gelaran baruu utk kteorg.
aku LUNA MAYA, dye pulaa CUT TARI..
hohoho~
*persoalannye siapa ARIEL kami ?!!
lalalaa~~





next,
meyh aku perkenalkan aney sorang nih.
heee^,^
nme dye ienaa.
org nyee cweet. tinggi sgt(;
aku knai dye darii drjh satuu lagi
*jemu jemu=,='

yang besh nyee psl aney sorang nih,
kteorg sukaa buat dye maluu.
kalau dye maluu, mke dye merahh!
menyalaa gituu.
heee

dye nih kaki lukiss.
law tyme exam lagii besh, klau dye abeh cepat,
pastii paper dye penuh gambaa dress kawen.
huhuhu gatai u!

hah!! lagii satuu. dye nih bdak pndai.
english paling tinggi tuh!
kaw ade ?

aku dgn nisa mstyy berebut kan dye nih.
kalau ade mase lapang,
dye laa jd mngsaa.
biasaa laa. BABY kteorg laa kata kan;p
leyh maen kaple kaple lagii.
hahah.
otak daa sewel **bkn LESB okeh!
skolaa bknnye ade laki pon.



seterusnya,
hmm. nme dye nih sakinah.. pggil jee sakinah.
huhuh~

dye nih aku knl dye tyme form 4. mne tak nyee. form 4 baru sme kelas.,
hahah!
dye nih garang sikit+mnjee
= yg sedang sedang sajaa *ala2 iwan dangdut!
glrupp!=p

dye nih kiraa musuh duluu.
napee ?
skolaa rendah dlu skolaa aku ade dua sesi.
dye ***1
yg aku ***2
(heheh, ta dibenarkan sebut!)
so dye 1 aku 2.
mne ngam oh! law jmpee bdak 1
kenaa r bajett skit.
baru gengster!
muahahah;DD

dye nih kreatif.
rakan baik kepada kak iena kita td.
mne aku pegii, msty dye nk ikut.
**hahha. mak ko cayaa aku siot!(:
bangga~
law dye nk kuaa, seruu jep nme aku.
kompom dpt GREEN LIGHT!
soo, thnkss to mee wokeyh!



hmm. rmai agi act aku nk story morii dkt koang.
huh! pnat pulak.
nnty aku story dkt korg psl amoi amoi shantek dkt kelas akuh keyh!
coming soon babeh!
                                     to be continue.....  








last paper economic 20DECEMBER. yay;)




                                                   msty korg pelik kan ?
hahha.

act akuh sajaa jep nk trok picture nih.
sweet cgt pelamin nih. heee**

bkn bndee nih yg aku nk story at korg,
juz nk ceritaa yg kitaorang da abeh exam.
lol~~
da laa mulee samaa, pastuh bdak science plak abeh awal.
ne muleyh!
heeee.

abeh jep exam economi tepat, mampat dan mutakhir (ala2 slogan britaa RTM)
pukul 4 selepas ckgu2 yang kiut-miut
kutip paper, pe lagii...
terkeluar laa perangai BEROK kteorg. haaa!
ade yang jerit mcm tarzann!
muahahahaha! seyesly lawak!=DD

yg aku pulak p bantai jerit...
'waaaa.. boleh kawenn!'
hahahha. budak tgkt atas bolee dgaa.
seyes malu doh!


before nk balek lak, mstyy laa click click duluu.
ne leyh masukk daa skolaa pas nih...
yang aku bengang nyee. aku yg bg cdangan nk bergambar,
aku pulak yang kenaa tgkap gambaa dorgg. soo, mmg gmbaa aku tadee ar.
**terima kasihh kawan!
hahaha(;

semuaa decide nk naik public bus,
smpy jep at bus stop, smentaraa nk tggu bas, lpak jap arr.
gelak-gelak mcm org kena rasuk laa.
hahha. besh besh tyme uh!

15minit kmudian, bas yangg besaa lagii lawaa pun berhenti.
heee^_^
rmai oh dlm bas uh.
tambah pulak dgn kteorg yg agk rmai jgak laa.
uh..
mmg berebut laa.. 

tyme nk naik bas, kteorg pon bratur..
mmbe aku sorg nih pulak jerit 'hahah. matang sikit dowh!
pe brg beratur. mcm budak sekolaa!'
hahhah..
**klau beratur ta matang ek ?
huuu~~

ble masuk jeh bas, sumpaa padat!
daa laa tyme org balek koje.
haaaa kan da masuk perak teman;p

sembang sembang laa dgn pacek bas tuh. sumpaa pacek tuh sporting!
heee. kteorang suruh HON, dye HON. mmg taat ar pacek tuh=,='
dgaa ckp budak-budak mcm kteorg nih.
pe nk wat, daa kteorg nih peramah sgt.
wakakak~

smpy jer at umaa, akuh da ta taw nk wat ape.
dlm otak aku pikir psl skolaa jep.
rinduu pulak!
tyme skolaa ta hargaii pulak.
hahha. mcm ke****!


yg akuh pulakk gian gilaa nk wat akaun dan economi.
haaa!
palik dan unik!
aku pun bukak bukuu.
heee. baca laa sikitt.
baca punye bacaa.
aku ade idea nk buat something psl economi..
meyh dga sikit...


SAHABAT...
sahabat tidak seperti PENDAPATAN BOLEH CUKAI yang mesti ditolak POTONGAN WAJIBNYA.
sahabat adalah KEPERLUAN ASAS yang kita perlukan untuk meneruskan 
kehidupan.
tanpa sahabat samalah seperti PINJAMAN yang tiada 
PELABURANnya.
ingat ketika ditingkatan lima kita sukar dipisahkan dan senantiasa bersama persis BARANG PENGGENAP.
malah, kita jua tidak dapat diceraikan walaupun di SEKATAN PERDAGANGAN ANTARABANGSA yang di KUOTA oleh orang sekeliling yang mencemburui kekuatan persahabatan kita. 
malah, tidak pernah sekalipun ada diantara kita meng'EMBARGO' diantara sendiri.

sahabat,
lihatlah dan renungkanlah kita umpama MUDHARABAH yang akan berkongsi rahsia sama ada suka dan duka.
jadi, persahabatan kita haruslah mempunyai ALAT SIMPANAN NILAI dan bukannya ALAT PERANTARAAN PERTUKARAN seperti WANG KERTAS yang hanya bersandarkan RIZAB ANTARABANGSA.
dan kita tetap seperti BANK PUSAT yang sukar menerima tetamu lain diantara kita.
ikatlah persahabatan ini nseperti BARANG EKONOMI kerana PENAWARAN kenangan kita bersama adalah TERHAD dan tidak boleh dibeli mahupun ditukar ganti.


hahah.. penat weyh akuh ciptaa nih.. heee**
law BM ta A+ ta taw ar nk ckp ape. kikikih~

bnde nih spesel untuk korang..
hahah. korg cabar aku yeh ?
tgk!! siap sudaa((;

clossing facebook account FOR A WHILE



hah!!!
mstyy korg pelik, napee laa minah seko nih closee acc facebook dye!
smpy ade pulak yang
ta puas atyy dgn aku,dorg ingat aku remove dorg jd mmbe akuh. aiyaa~ mana ada meyh!
then mcm-mcm laa. tlis akuh bajet HOT lah! tu lah!
ta pernah terlintas akuh nk buang korg...
paham ta close acc tuh ape ?
huh!!

aku pon ta taw kenapa akuh beriya-iya sgt nk close fb akuh.
kadang-kadang, akuh yang close akuh sndiri ta taw ape sebab dye.
hahah. mcm taikkk jep=p

bia laa 2, 3 weeks agi. ne taw aku leyh dpt taufik n hidayah dari Allah
ker ? weee**


Sunday, September 5, 2010

kawan ker ?

itulah persoalan yg agak sering jgakk ar yg bermaen maen dlm kotak pikiran akuh.
btul ker dye kwn akuh ?
klau dye kwn akuh,
knpe last two years dye mntak ptuskann perhbngan persahabatan.
knpe dye mstyy ckp mcm tuh !
dye ta tau ker
klau skali dye ckp, mmg sekoo mnusia punn never EVER accept him again !
never gived some chance...
ya !
never ever n forever.

tapiii,
knpe dye mstyy mcg akuh smlm (sept 5) ?
knpe dye nk bebaek dgn akuh ?
knpe dye nk call call akuh ?
knape KNAPE knape ??!!

btul orgg ktee,
tlajak prahuu bleyh berundur,
te lajak kataa bdan binasaa.
mmg akuh ta nafii kann.

kau taw ker prasaan akuh time tuh ?
kau taw ker yg akuh cdeyh mse ko ckp
bndaa bodoo tuh ?
ko taw ker ???
ta tau kan ?!

skang.
ko rse kann.
ta hingin lgsg akuh nk angkt phone drii ko !
ta hingin nk reply mcg ko !
ta hingin nk save no ko !
TA HINGIN !!!

bkn nyee akuh nk berdendam
tade msee akuh nk lyan bndaa bodoo tuh.

tapii,
stuu jep yg akuh nk ingat an kau.
sblom ko ckp
ko pk laa dluu.
jgn nk maen ikot prsaan ko jeh.
pk ckit org nye psaan gak.
n akuh arap.
ko lpe an laa akuh.
ta pyah nk nyusah an dirii
nk call call akuh.
ta pyah nk buang kreditt
nk mcg mcg akuh.

mseh terngiang ngiang ayat yg ko ckp time tuh.
dan mungkin ta akan akuh lpee smpy ble ble !
trime kasih buatt sume nye.

ta pe ta pe.
skng aq maaf an ko,
nseb blan pose !
tapii pas nih.
akuh smbong bncii ko !
*ley ta ??

Saturday, August 28, 2010

blow mummy !=)

eppi bufdayy emakkk :)
jaa cyg makk k.
aek ??!!
pe glak glak ??
jelez laa uee !
=)

08/08 bufday makkk.
umoo ???!!
maaf,
mak akuh sohh rahsiaa kann.
besaa laaa
WANITA !
hahah
=DD

aryy nih,
kteorg adek beradek nk wat surprise at makk
hahah
aryy nih kamii blanjaa mak.
adek adek blanjaa makk beg
hargaa ???
nyebokk jek ea koang !
RM3+++
hahah. muraa jep.
besaa arr.
ta kjee ag.
ta mampuu nk bli mhal mhal !
yg c kaka lak blanjaa makan
p/s; SUKAA MAKAN !;)

kteorg makann at restoran D'tasik
beshh bhaii !

hmm ???!
dpt lyanan istimewaa lagii...
hahha
ko adew ?!
hmm.
special cgt ary nihh.
jum jum !
kte usha usha
;p


                        
                                               lapa oh tyme nih ! mata naek lebam suda :)




                                                                     hahah. ayu glee :))
   



                                                  makan.makan.makan





                       
                                                              tekiu pakcek band =DD




                                                                       blow mummy;p

Friday, August 27, 2010

UITM SHAH ALAM

eppyy glee !!

itulah perkataan pertama yang aku cakap tatkala melangkah masuk ke UiTM Shah Alam.

hahha. camnie ceritanya.
aku dan rakan rakan tuisyen ku berserta dengan sekolah sekolah di selangor terpilih ke pesta UiTM.
bukan pesta joget joget bhaii... pesta tentang pengajian yang ditawarkan oleh pihak UiTM. study oke~
so, kami semua dikehendaki berkumpul tepat pada pukul 7.30 a.m. Rabu 17 mac 2010.

aku membuat keputusan bangun pada pukul 5.00 pagi.aku pun ta tau knape aku nak bangun awal sangat. orang kata muraa rezeki.
ya la kot. ;)
pada keesokan paginya dengan berbekalkan SEMANGAT yang wajaa, tepat pukul 5 pagi jam handphone ku berbunyi dengan
bunyi yang cukup mendayu dayu. dengan ayunya aku pon menggosok mataku sambil menggeliat. *yay2 menggeliat 
itu besh! *_*
 
aku pun melangkah ke tandas awam rumaa ku. haha. tiba2 aku terpandang baju yang aku gosok semalam. baju sekola
*"baju baju, aku baru nk miss ko seminggu. jumpa jugak kita an an"aku bermonolog*
aku pun menyambung langkah ke bilik air. 

sesampainya aku ke bilik air, tugas yang WAJIB aku lakukan dalam bilik air ialah menyalak. selalunya aku 
mengHITkan lagu kegemaran aku ialah lagu lagu lady gaga ataupun miley cyrus untuk diri sendiri.
setelah membabling macam yang cikgu AF selalu ajar, aku memulakan nyanyian. bad romance. suaraku yang selama
ini bak siti nurhaliza tiba2 bertukar menjadi suara ella. rock uee.. tapi kiut beb~ hahah.=>
adeyh. suara aku hilang plak time2 nk jumpaa abang2 UiTM. haha. dalam keadaan seperti itu aku mestilah relax. 
ne tau lak jap gi bertukar jadi suara Taylor Swift lak an."< keadaan yang selalunya riuh rendah dengan nyanyian
ku tiba2 menjadi sunyi yang teramat sepi. 

habis jee mandi, tugas aku yang kedua adalah tugas yang amat amatlah berat bagi aku. nak tahu ? tugas yang dimaksudkan
adalah operasi mengejut kemba ku yang teramatlah liat itu. dengan AMANAH yang dipikul, aku mengejutnyaa.
dengan perasaan yang terkejut seperti beruk mahu terkentut, kaka kemba ku dengan senang nyaa bangun.
*wawh2, ada peningkatan!*

setelah selesai tugasku, aku kembali ke bilikku untuk bersiap. setelah selesai membuat persiapan yang agak rapi,
aku pun turun ke dapur and do my own breakfast. setelah mem-breakfastkan diri, tiba2 rakanku yang nak tumpang aku pun 
mesej. setelah memesej-mesejing (??) dia decide nak datang umaa aku pada pukul 7.15 a.m. just in time, dia pun datang.

dia menunjukkan jalan yang patut kitaorang berkumpul. sebelum tu, aku tak tau kat tempat yang dorang suruh kitaorang kumpul.
diaorang just cakap kumpul kat PADANG TAHII LEMBU. pelik. selama 17 taun aku tinggal dekat sini, tak pernah pulak 
aku dengar nama padang yang aku rasa teramatlah unik itu. so aku just ikut jee laa. sesampainya dekat sana, barulah 
aku tahu kenapa. padang yang teramatlah luas dan besar beserta BAU perfume yang amatlah meloyakan. banyak tahii
lembu bhaii~=p adeyh!

kitaorang pergilah tempat yang amatlah strategik dengan harapan agar bau perfume itu hilang. yay2 tempat kami amatlah 
strategik sekali. kami pun menunggu dengan berkobar kobar(dapat gak jejakkan kaki ke U). tunggu dann menunggu.
tunggu lagi. tunggu. bas yang dimaksudkan tak sampai sampai lagi. bila aku tengok jam ditangan daa pukul 8.30 a.m.
perut daa laa lapaQ. kami sekumpulan makan digerai yang berdekatan. aku just order kuih jee.


jaM daa pukul 9.00 a.m. leader kami pun menelefon PAKCIK bas. hmm~ nak tahu dia cakap per ? "sori sori, sekarang da
dekat ampang tadi bangun lambat." huh! berapi gilaa dengar. 

tepat jam 9.30 a.m. pakcik yang dimaksudkan da pun sampai. haha. sukaa yang teramat gilaa..;)) dapat gak pergi.
sementara nak sampai, aku pun dengarlah mp3 kat handphone aku. 15 minit kemudian kamii pun sampai.YAHOOO!

apalagi, mataku tiba2 menjadi rambang. mana tidaknya, abang2 ngan akak2 dekat U tu baru nak masuk. ada yang jalan kaki, 
bermotorsikal, berkereta pun ada gak taw ^_^ hhaha. yang besh nye sempat jugaa lah aku dan abang2 dekat sana meng-bye2
antara satu sama lain. bukan gatal, just nk mengeratkan lagi hubungan. haha +_+

setelah sampai, kami terpaksa mendaki tangga yang teramatlah tinggii. naik mengah gak lah naik tanggaa tuu.
*patutlah pelajar2 dekat sana kurus2 dan slim2 semuanyaaa.*

kamii dibawa ke muzium UiTM kot. aku pun tak tahu kat mana kitaorang tuju. yang aku tahu dekat sanaa banyak jugaa
lah piala2, gambaa2 sumee. kami pun menangkap nangkap gambar. hahah~
dapatlah rasa macam pelajar %)

da puas menangkap nangkap gambar kamii dibawa melalui ke tempat pesta. hahah~
sampai jee kat sana daa lupa diri. ne taknyaa, akak2 an abg2 kat sana panggil2 kitaorang soh turut serta dalam bidang
dorang. kitaorang pon masuk dengan harapan dapat mendengar apa yang besh nyaa bidang dorang nih.

tiba tiba...
kitaorang dapat tau yang kitaorang da sesat. dengan ayunya sambil tersenyum senyum dengan abang2 dekat sana, kami pun
mencari group sebenar kamii.

"yes2, jumpa gak korang"kata aku dan rakan2ku. dengan senyuman tanpa rasa bersalah, kitaorang pon join beratur sekali.
tiba2 aku lihat mamat yang beratur tu bukan mamat bas kitaorang. aik! perempuan pun bukan (sebenarnyaa aku tak kenal
budak2 bas aku, tapi cam laa sikit2). 
tanpa berfikir panjang, kitaorg pon blaa. dan meneruskan operasi mencarii..

rupa rupanya,
dorang daa sampai dewan. hahha~ tengah dengar ceramah tentang pentingnya pelajaran.
kamii pun masuk. nasiblah ta kena maraa. kami pon join sekali.
setelah mendengar ceramah yang aku rasaa memang PENTING, kami baru lah dibawa ke pesta berkenaan.

boot pertama kami adalah ke uniform pancaragam. besh gilaa abg2 n akak2 dekat sana. sporting abeh beb~ 
tapi sayang.. aku yang amat dikenali dengan perangai yang sukaa buat lawak bodoo dan sikap suka bertanyaa terbatas
akibat suara ku yang serak2 basah. memang sexy~ =]

kamii ke boot akuntan, ke boot sukan berolahraga.
p/s; saya sukaa olahraga :p

tiba2 kami dipanggil ke boot law. mula2 malas sebenarnya nak gi, tapi ternampak plak abg tuu hensem bhaii.
suka mak NYAH =))
kamii pun dengarlah penerangan dia. walaupun memang hilang fokus bila tengok mata abang tuu. haha!
akak2 dia lak WOW! kiut+miut~ pretty!

abang tu pun bagi aku templet law. aku amek jee laa.
habis jee tawaf satu tempat tuu, kamii pun berehat dekat situ situ gak.
sambil mataku melilau lilau dekat sana sini, tiba2 aku nampak ada dua abg nih asek pandang2 kitaorang.
aku buat don noe jee laa, ne tau dia pandang orang lain ke. 

da abeh mataku melilau kesana kesinun B) kamii decide nk pergi rehat dekat depan sikit. 
then bila kitaorang jalan sebelah abang tuu, tiba2 dia kata dkt kitaorang "adik free tak?"
hampeh~ dia nk perkenalkan subjek dia rupanya. patutlh pandang2. subjek PSYOTHERAPHY. hmm~ dengar jee laa kan?
mula2 nyaa aku malas gak sebab bukan subjek yang aku nak, then tengok2 abang tuu kacak+gantang bangat. hhha~ :DD
nak tak nak dengar jee laa. 

HANIF. ye!! itulah nama abang tuu. aku hilang fokus bila kamii berdiri dihadapan antara satu sama lain.
mana tak nyaa, da laa hensem, pandai plak tuu. dia dapat anugerah DEKAN lagi tuu.. dari pandangan aku, abang nih 
memang baik. berbekalkan memakai brasel diGIGI dan agak pendiam. bila dia tanya nak jadi apa, aku hanya mampu menggelengkan
kepala sebagai tanda tak tahu nak jadi apa. mana taknyaa, suara aku da laa macam mat rock. segan aku nak cakap.  
hahha :PP

sembang punya sembang dengan abang tuu, tiba2 leader kamii panggil untuk pulang. adeyh~ da laa tak puas main jeling2 
dengan abang 
tuu. saba jee laa. ;( 
setelah mengucapkan terima kasih atas penerangannya tadi kamii pun beredar ke bas masing2.

dalam bas, memang besh kalau berkhayalkan abang tuu. hahah.
p/s: jangan maraa abg HANIF (",)


THE END.